Ga naar Content

Beusebos dicht: "Ze hadden ook kunnen handhaven"

PURMEREND Ondanks herhaaldelijke verzoeken en een dreiging met een rechtszaak gaat Purmerend niet handhaven in het Beusebos. Het hoeft ook niet meer want na een brand en gevonden spijkermatten is burgemeester Don Bijl het zat. Hij heeft het bos afgesloten.

Jessica de Koning en Auke Miedema van Vrienden van het Beusebos controleren het hek rond hun Beusebos. "Het zit potdicht." Ergens zijn ze er wel gelukkig mee want nu kan het bos weer rustig opknappen. "De crossers hebben zoveel stuk gemaakt", zegt Jessica tegen NH Nieuws. Ze vinden het wel jammer dat de hekken nodig zijn. "Ze hadden ook kunnen handhaven." Volgens burgemeester Bijl is daar simpelweg geen capaciteit voor.

Lees ook: Purmerend sluit Beusebos per direct na vondst spijkerplanken

Jeroen Eijer werd gisteren nog gesnapt toen hij met zijn auto in het bos aan het scheuren was. "Jammer dat het dicht is", laat hij weten. Een vriend van hem is met zijn auto ook door de spijkers gereden. Hij heeft wel een vermoeden wie ze heeft neergelegd, maar zegt niets.

Jessica was het in ieder geval niet. "Ik loop hier ook met de hond en met kinderen", benadrukt ze. Toch is ze wel blij dat de gemeente in ieder geval tot actie is overgegaan. "Want ook al is het jammer dat het bos nu dicht is, het broedseizoen is weer begonnen en dan hebben de vogels in ieder geval rust."

Foto: Gemeente Purmerend