Ga naar Content
Sport

Volendam-trainer Salden over play-offs: "Neem met niets minder genoegen"

12 april 2018, 17.28 uur · Aangepast 12 april 2018, 17.47 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Remko Kool

VOLENDAM De drukke weken eisen hun tol bij FC Volendam. Dat zorgt ervoor dat trainer Misha Salden noodgedwongen een aantal wijzigingen moet doorvoeren ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen maandag tegen Jong FC Utrecht (2-1 verlies).

"Centraal achterin wissel je niet zomaar, omdat je organisatie daar hinder van ondervindt", verklaart Salden. "Daarom kan ik niet zomaar op alle posities gaan wisselen." De oefenmeester kiest op de linksbackpositie weer voor Gijs Smal in plaats van Paul Kok, die tegen Jong FC Utrecht weer in de basis stond.

Dichtbij de basis
In de spits mag Enzo Stroo, clubtopscorer met vijftien goals, het weer laten zien. Teije Ten Den moet daardoor weer plaatsnemen op de bank. "Dat heeft er ook mee te maken dat ik vind dat een aantal spelers heel dichtbij het niveau zitten. Dan wil je die ook een kans geven en met de drukke weken is die gelegenheid er ook."

"Iedereen kan van elkaar winnen"
Op papier lijkt RKC een tegenstander waar Volendam wel even mee moet zien af te rekenen. Zo ziet Salden het niet. "Feit is gewoon dat in de Jupiler League iedereen van iedereen kan winnen." Dat bleek afgelopen maandag bijna het geval bij de Waalwijkers, die koploper Fortuna Sittard op een puntje hielden. Voor de Brabanders voelde dat misschien wel als een nederlaag, omdat de gelijkmaker van Fortuna Sittard in de slotminuten viel.

Alles in eigen hand
Ondanks de nederlaag tegen Jong FC Utrecht is er voor FC Volendam nog geen paniek. Het elftal heeft alles nog in eigen hand wat betreft de play-offs. "We staan nu waar we willen staan. Dan moeten we het afmaken ook. Ik neem met niets minder minder dan de nacompetitie genoegen", aldus Salden.

Opstelling FC Volendam: Verhulst, Evers, Tol, Klinkenberg, Smal, Visser, Vlak, Veerman, Doodeman, Stroo, Berenstein

Het duel tussen FC Volendam en RKC Waalwijk is vrijdagavond vanaf 20.00 uur live te volgen op de radio.