Ga naar Content
Noord-Holland

Vrouw (34) vrijgelaten in onderzoek liquidatie Amsterdam-Noord

12 april 2018, 13.34 uur
Door: · Foto: HFV Photoservices

AMSTERDAM Een 34-jarige vrouw uit Wassenaar, die was opgepakt in het onderzoek naar de moord op Redouan Bakkali, is weer op vrije voeten. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is ze op geen enkel moment in beeld gekomen als verdachte.

De vrouw was zaterdag 31 maart aangehouden in het onderzoek naar de liquidatie in Amsterdam-Noord omdat ze werd verdacht van wapenbezit. Die verdenking was gebaseerd op het feit dat bij de doorzoeking van haar woning - waarin zij samen met haar vriend verbleef - wapens werden gevonden. Volgens de officier van justitie zijn er geen redenen meer om de vrouw vast te houden, meldt het OM

Lees ook: 'Arrestatie onbekende plantenkweker om moord Redouan wekt verbazing'

Eerder werd ook een 31-jarige tropische plantenkweker uit De Lier opgepakt, nadat zijn DNA-sporen waren gevonden op één van de gebruikte vuurwapens. Die wapens vond de politie tijdens de arrestatie van de vermoedelijke schutter, de 41-jarige Shurandy S. uit Hilversum. Ook de Lierenaar werd al snel weer vrijgelaten. 

Twee verdachten nog vast
De vermoedelijke schutter en een 34-jarige Hagenaar die wordt verdacht van wapenbezit, zitten nog vast. Begin volgende week wordt bepaald of hun voorlopige hechtenis wordt verlengd. Beide verdachten mogen alleen contact hebben met hun advocaat. 

Lees ook: Beelden: Moordenaar Reduan Bakkali liep met pistool in achterzak naar sollicitatie

Redouan Bakkali werd in de ochtend van 29 maart doodgeschoten in zijn bedrijf op de NDSM-werf door een man die zich voordeed als sollicitant. Bakkali was de broer van Nabil B. (30), verdachte en kroongetuige in een Utrechtse liquidatiezaak.