Ga naar Content

Promotiekoorts in IJmuiden: "Forza, Witte Leeuwen!"

IJMUIDEN Plein 1945 ligt er nu nog verlaten bij, maar als Telstar vrijdag Jong FC Utrecht verslaat en zich via de play-offs kwalificeert voor de Eredivisie wordt er een kolkende mensenmassa verwacht. Inderdaad, de promotiekoorts heeft de havenstad in zijn greep.

"IJmuiden is klaar voor de Eredivisie", zegt een Telstar-fan voor de camera van NH Nieuws. Bovendien weet hij zeker dat Telstar vanaf volgend seizoen op het hoogste niveau zal schitteren. "Een huldiging op dit plein", blikt hij vooruit. "Forza Witte Leeuwen!"

Lees ook: Extra tribune voor Telstar bij bereiken play-offs

Aan vertrouwen dus geen gebrek, ook niet bij trainer Mike Snoei. "Wij zijn gewoon Telstar, wij gaan dat gewoon voor elkaar krijgen", zegt hij een dag na de 2-3 overwinning op FC Emmen. "Ervoor zorgen dat we een serieuze speler in de Eredivisie worden." 

'Minder betalen'
Als de play-offs worden bereikt - dat kan bijna niet meer mis - krijgt het Rabobank IJmond Stadion bovendien een extra tribune. "Daar moeten gewoon mensen zitten", zegt een bevlogen Snoei. "Van mijn part schoolkinderen, of mensen die wat minder voor een kaartje hoeven te betalen, vul het in ieder geval op met mensen zodat de sfeer fantastisch wordt." 

Visboer en supporter Martijn Maas leeft mee, maar heeft ook zijn bedenkingen. "Of je het moet willen is een tweede", zegt hij over de mogelijke promotie van zijn club. "Ik denk dat het beter en leuker is - ook voor ons - als ze het eerst een tijdje structureel beter doen dan de afgelopen jaren." 

Foto: NH Nieuws