Ga naar Content

Volendam trainer Salden: "Geen verwijt naar de ploeg"

UTRECHT Spelers en trainers van FC Volendam kwamen maandagavond gelaten uit de kleedkamer. De ploeg van Misha Salden verloor even daarvoor terecht op bezoek bij Jong FC Utrecht met 2-1. "Vandaag lukte het gewoon niet."

"Wij hadden de eerste helft de controle, maar we kwamen wel 1-0 achter. Al vond ik ons wel dominanter spelen. Dan maken we terecht voor rust de gelijkmaker. In de tweede helft gingen zij nog compacter spelen. Op een gegeven moment nemen de krachten af en dan zijn we niet meer bij machten om ze stuk te spelen. Geen verwijt naar de ploeg", analyseert de coach van de Oranjehemden de wedstrijd in een nagenoeg leeg Galgenwaard.

Geen onwil
Het beloftenteam van FC Utrecht is de nummer twintig van de Jupiler League. Maandagavond was de ploeg van Robin Pronk versterkt met vier spelers die regelmatig in actie komen voor de hoofdmacht. Misha Salden vond dat geen excuus. Hij merkte wel dat de tegenstander andere doelstellingen heeft. "Jong Utrecht hoeft niet voor de prijzen te spelen. Moeten zij echt winnen, dan komt er meer ruimte voor ons. Nu waren de ruimtes heel klein. Je moet dan heel fris zijn en het vervolgens met kwaliteit uitspelen. Dat mag je misschien de ploeg verwijten, al is het geen onwil."

Lees ook: Volendam geeft goede reeks geen vervolg in Utrecht

Tiende plek
Door de nederlaag is FC Volendam gezakt naar de tiende plek. Een positie die nog steeds recht geeft op deelname aan de nacompetitie. Vrijdag speelt FC Volendam in eigen huis tegen RKC Waalwijk. Dit duel is live te volgen via NH Sport op de radio.