Ga naar Content
Noord-Holland

Blaricumse wil spoorlijn tussen Almere en Utrecht: "Ben de slechte verbinding spuugzat"

8 april 2018, 23.34 uur · Aangepast 9 april 2018, 11.36 uur
Door: · Foto: Google / George Hoogervorst

BLARICUM De Blaricumse Ellen Mendelts is naar eigen zeggen helemaal klaar met de slechte verbinding tussen Almere en Utrecht. Als het aan haar ligt, komt er een spoorlijn met trein óf lightrail langs de A27. Ze is een burgerinitiatief gestart om haar doel te bereiken.

"De verbinding is momenteel echt beroerd", vertelt Mendelts aan NH Nieuws. Volgens de Blaricumse staat de bus regelmatig in de file, of moet ze lang wachten om naar Huizen te kunnen. Ook zou er een onnodig lange reistijd zijn naar Utrecht en de Uithof. 

Mendelts is na de gemeenteraadsverkiezingen daarom gestart met het burgerinitiatief. "Ik vond dat dit onderwerp te weinig aandacht kreeg binnen de lokale partijen", vertelt ze. "Zij hebben het alsmaar over de HOV-lijn, maar dat is geen oplossing. Het probleem is groter en begint al in Almere. Bovendien is er al heel lang een stuk grond beschikbaar gehouden voor een eventuele spoorlijn. Blijkbaar durft niemand zich er alleen aan te wagen."

Lees ook: Provincie: HOV-busbaan nog eens drie maanden later in gebruik

De Blaricumse wil met het burgeriniatief, dat momenteel door zo'n 700 mensen wordt gevolgd, de politiek onder druk zetten. "Ik hoop dat er geluisterd wordt en dat er straks mogelijk een lightrail of snelle tramverbinding ligt tussen Almere, Huizen, Blaricum, Eemnes, Laren en Hilversum."