Ga naar Content
Sport

KNVB blundert: Jong Ajax tegen NEC moet worden overgespeeld

8 april 2018, 22.52 uur · Aangepast 9 april 2018, 10.47 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Stanley Gontha

AMSTERDAM Het Jupiler League-duel tussen Jong Ajax en NEC moet worden overgespeeld. Dat heeft de KNVB zondag besloten. De reden is dat Ajacied Teun Bijleveld eigenlijk niet had mogen spelen omdat hij al vijf gele kaarten achter zijn naam had staan.

Door een administratieve fout van de KNVB was voor het duel bij de voetbalbond en bij Ajax niet bekend dat Bijleveld op vijf gele kaarten stond. De middenvelder van Ajax had afgelopen week tijdens FC Dordrecht – Jong Ajax (2-3) wel al zijn vijfde waarschuwing van het seizoen gekregen, wat normaal gesproken een schorsing had betekend voor de wedstrijd tegen NEC. 

Lees ook: Jong Ajax vreest niet voor straf meespelen 'geschorste' Bijleveld

Bijleveld is nu geschorst in de over te spelen wedstrijd tussen Jong Ajax en NEC, maar kan maandag wel uitkomen tegen FC Den Bosch. Ajacied Azor Matusiwa, die ook vijf gele kaarten op zijn naam heeft en niet meedeed in de wedstrijd tegen NEC van afgelopen vrijdag, is wel geschorst voor de wedstrijd tegen FC Den Bosch.

De KNVB zegt de situatie te betreuren, maar vindt dat het overspelen van de wedstrijd recht doet aan het juiste verloop van de competitie. De aanklager betaald voetbal zal gezien de omstandigheden geen tuchtrechtelijke maatregelen nemen tegen Ajax.

Jong Ajax en NEC zijn directe concurrenten van elkaar voor de titel. NEC verloor de wedstrijd aanvankelijk met 2-0 en raakte in de strijd om de titel en om rechtstreekse promotie vier punten achter op koploper Fortuna Sittard. Wanneer de wedstrijd wordt overgespeeld moet nog worden vastgesteld.