Ga naar Content
Sport

Oude vier en vrouwen vier van Nereus winnen de Varsity

8 april 2018, 21.54 uur · Aangepast 9 april 2018, 10.49 uur
Door: · Foto: Ben Kortman Fotografie

HOUTEN De 'oude vier' van Nereus heeft de 135e editie van de Varsity gewonnen op het Amsterdam-Rijnkanaal bij Houten. Ook de vrouwen-vier van de Amsterdamse club ging er met de overwinning vandoor. De Varsity is de oudste roeiwedstrijd voor studentenverenigingen.

De race van de 'oude vieren' is het hoogtepunt van de races. De viermansboten met stuurman racen over 3000 meter. Nereus bleek met Nelson Ritsema, Abe Wiersma, Lex van den Herik, Tone Wieten en stuur Dieuwke Fetter de sterkste ploeg te hebben. Traditiegetrouw sprongen de Nereusleden bij de winst met alleen een clubdas om in het water om de winnaars te onthalen.

Nereus staat nu op 43 overwinningen in de Varsity, die sinds 1878 wordt georganiseerd en sinds vorig jaar immaterieel erfgoed is. De winst betekent ook dat er vanavond een groot feest is bij de winnende club in het clubhuis aan de Amstel bij de Berlagebrug.

Ook bij de vrouwen won de vier van Nereus, die werd gevormd door Olivia van Rooijen, Veronique Meester, Dieuwke Fetter, Karien Robbers en Ilse Paulis.