Ga naar Content
Noord-Holland

Alle verdachten clubhuis No Surrender weer vrijgelaten

8 april 2018, 12.26 uur · Aangepast 8 april 2018, 13.02 uur
Door: · Foto: ANP

HAARLEM De laatste zes verdachten die vrijdag door de politie werden opgepakt bij het clubhuis van motorclub No Surrender in Haarlem zijn weer vrijgelaten. Dat laat een woordvoerder van de politie weten aan NH Nieuws. Er wordt een proces-verbaal tegen de mannen opgemaakt en naar de Officier van Justitie (OvJ) gestuurd.

Vrijdagavond werd het clubhuis op last van de burgemeester gesloten. Bij doorzoeking van het pand werden onder andere verdovende middelen aangetroffen. Ook hield de politie tien aanwezigen aan op grond van de Opiumwet. Het ging om mannen van 17 tot en met 55 jaar.

Lees ook: Burgemeester sluit clubhuis No Surrender in Haarlem

Vier van de tien mannen werden gisteren al vrijgelaten. Ze blijven wel verdachten. Na het weekend worden ze voorgeleid aan de rechter-commissaris. 

Illegale activiteiten
De aanwezigheid van het clubhuis was volgens de burgemeester slechts een paar weken bekend bij de gemeente en de politie. De burgemeester laat het volgende weten aan NH Nieuws: "Motorclubs die zich bezighouden met illegale activiteiten kunnen rekenen op de sancties die daarbij horen, daarvoor hebben we geen plek in Haarlem."