Ga naar Content

Burgemeester sluit clubhuis No Surrender in Haarlem

HAARLEM Het clubhuis van motorclub No Surrender in Haarlem is gisteren op last van de burgemeester gesloten. Bij doorzoeking van het pand, gisteravond rond 22.30 uur, werden onder andere verdovende middelen aangetroffen. Ook hield de politie tien aanwezigen aan op grond van de Opiumwet. Het gaat om mannen van 17 tot en met 55 jaar.

De doorzoeking vond plaats naar aanleiding van strafrechtelijk onderzoek door de politie in samenwerking met het Openbaar Ministerie. Er werd vermoed dat er (hard)drugs en wapens in het clubhuis aanwezig waren.

De politie kan niet zeggen wat voor soort verdovende middelen er in het pand is aangetroffen. Wapens zijn uiteindelijk niet gevonden, aldus een woordvoerder. De mannen die zijn gearresteerd werden vandaag gehoord. Zij waren aanwezig in het pand op het moment van de doorzoeking en het is daarom niet uitgesloten dat zij niets met de drugsvondst te maken hebben. Hun verhoor mochten ze dan ook in vrijheid afwachten.

Vier van de mannen zijn in de middag vrijgelaten. Ze blijven wel verdachte. De andere zes zijn vastgehouden en zullen later worden verhoord. Na het weekend worden ze voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Niet lang bekend
De aanwezigheid van het clubhuis was volgens de burgemeester was slechts een paar weken bekend bij de gemeente en de politie. Er werd in eerste instantie besloten om een onderzoek naar het clubhuis op te starten. Het vestigen van een clubhuis van een motorclub op de gemeentegrond van Haarlem is namelijk niet toegestaan. De vondst van de drugs gisteravond gaf voor de burgemeester de doorslag om het pand direct te sluiten.

De burgemeester laat het volgende weten aan NH Nieuws: "Motorclubs die zich bezighouden met illegale activiteiten kunnen rekenen op de sancties die daarbij horen, daarvoor hebben we geen plek in Haarlem."

Foto: ANP