FC Volendam wint lastige uitwedstrijd in Emmen

6 april 2018, 21.49 uur · Aangepast 7 april 2018, 00.14 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Cor Lasker

EMMEN FC Volendam heeft een knappe overwinning geboekt in Emmen. Treffers van Gijs Smal, Gerry Vlak en Enzo Stroo stonden aan de basis van de belangrijke overwinning in de race om de vierde periode.

Vanuit het niets kwam FC Volendam na ongeveer een kwartier spelen op voorsprong. Een vrije trap van ruime afstand werd door Gijs Smal geschoten op het doel van Dennis Telgenkamp. Tot verbazing van iedereen in het stadion eindigde de bal in het doel. FC Emmen speler Hilal Ben Moussa was de ongelukkige namens de thuisploeg, die de bal van richting deed veranderen.

Jeroen Veldmate zette FC Emmen in de 37e minuut weer op gelijke hoogte. Uit een hoekschop kopte de verdediger de bal achter doelman Hobie Verhulst. De thuisploeg kreeg de smaak te pakken. Middenvelder Glenn Bijl probeerde het in de 39e minuut met een fraai schot van afstand. De inzet eindigde maar net over de lat. Vlak voor de pauze maakte Gerry Vlak de 1-2 voor FC Volendam. Uit een hoekschop zette de middenvelder de bezoekers voor de tweede keer op voorsprong.

In de eerste tien minuten na de pauze werd de bal aan beide kanten heen en weer geschoven zonder dat er een kans ontstond.  Een crossbal op rechtsback Stef Gronsveld, die in de zestien van FC Volendam het duel won van Anthony Berenstein, kwam bij de geheel vrijstaande FC Emmen-spits Cas Peters. Voor de doelpuntenmachine was het een koud kunstje om de 2-2 op het scorebord te zetten.

Na een uur spelen kwam Joey Veerman in het veld. Het grote talent van FC Volendam moest een paar weken van de zijkant toekijken vanwege een blessure. Het was in de 69e minuut dat FC Volendam voor de derde keer op voorsprong kwam. Via Kevin Visser kwam de bal, op de rand van het strafschopgebied, voor de voeten van Enzo Stroo. Uit de draai schoot de spits de bal zeer fraai in het doel.

Slotfase
Met een verdedigende wissel, Paul Kok voor Nick Doodeman, hoopte trainer Misha Salden het duel in het slot te gooien. Aan de andere kant gooide FC Emmen er een aanvaller extra bij waardoor het billenknijpen werd voor 'Het andere Oranje' in de slotfase. De enige kans die nog te noteren viel kwam op naam van Peters. De maker van de 2-2 zag zijn inzet maar rakelings langs het doel gaan.

FC Volendam boekte zo zijn derde overwinning in de laatste vijf wedstrijden. Met tien punten staan ze knap derde in de vierde periode en vinden ze zichzelf terug op de negende plaats in de Jupiler League met 46 punten. FC Emmen zakt een plekje op de ranglijst ten kostte van Telstar.

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Gronsveld, Veldmate, Veendorp, Bakker; Loen, Bannink, Ben Moussa, Bijl; Peters, Jansen

Opstelling FC Volendam: Verhulst; Evers, Tol, Klinkenberg, Smal; Plat (Veerman/61), Visser, Vlak; Doodeman (Kok/69), Stroo (Ten Den/76), Berenstein