Ga naar Content
Noord-Holland

Parkeergarage bij Hoornse schouwburg bron van verwarring

6 april 2018, 16.41 uur
Door: · Foto: WEEFF

HOORN De parkeergarage onder de Parkschouwburg in Hoorn lijkt wel een goed bewaard geheim. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is de garage openbaar toegankelijk en 24 uur per dag open. Maar dan moet je wel de ingang zien te vinden.

De borden die naar de parkeergarage wijzen, zijn namelijk ook nog eens alles behalve duidelijk, schrijft onze mediapartner WEEFF. Maar ondanks klachten verandert er niets.

"Wij hebben al meerdere keren aangegeven bij de Parkschouwburg dat de ingang van de parkeergarage bijzonder slecht is aangegeven en gevraagd dit aan te passen middels bewegwijzering, verlichting (!), verlichte strepen op de weg, hoe dan ook", vertelt Yvonne Sieverding. Als reactie kreeg ze te horen dat de gemeente over de garage gaat, omdat het een openbare parkeergelegenheid is. 

Toeristen
Rogier Tonnaer van de Fractie Tonnaer vindt dat het college van B en W aan de slag moet. De toeristen die Hoorn bezoeken weten volgens hem ook niet dat het een openbare parkeergarage is. De toerist die de parkeergarage wel weet te vinden, komt voor een rood licht te staan, keert om en parkeert elders.

"Het is een mooie opdracht voor het nieuwe college om hier een punt van te maken. Zorg dat de mensen die Hoorn bezoeken duidelijkheid krijgen over waar ze kunnen parkeren. Zo maak je de stad een stuk vriendelijker voor de toeristen en los je ook een stukje parkeerellende op."