Ga naar Content
Noord-Holland

Line-up Bevrijdingspop bekend: 'oude bekenden en verrassende nieuwkomers'

6 april 2018, 15.34 uur · Aangepast 6 april 2018, 15.53 uur
Door: · Foto: ANP

HAARLEM Bevrijdingspop Haarlem heeft de volledige line-up voor 2018 bekendgemaakt. Naast internationale acts en verrassende nieuwkomers kiest de organisatie dit jaar voor een krachtige basis van lokaal talent en oude bekenden, aldus mediapartner Haarlem 105.

Deels staat er een aantal oude bekenden op het podium, schrijft de omroep. In 2003 stonden de Haagse rockers van DI-RECT al op Bevrijdingspop. In 2006 was BIG2 de afsluiter, destijds als lid van The Opposites, maar dit jaar solo. Ook Triggerfinger heeft in 2011 al eens op Bevrijdingspop gestaan en staat er dit jaar weer.

Haarlems eigen Jacqueline Govaert (2001, 2015) en Alain Clark (2008, 2010) verzorgen dit jaar wederom optredens in hun thuisstad. Ook The Irrational Libary Band, Traudes, Jack & The Weatherman, Tony Clifton en Michael Prins hebben roots in of banden met Haarlem.

Traditioneel opent Bevrijdingspop met de winnaar van de Rob Acda Award 2018. Die wordt vanavond bekend. 

Ambassadeurschap
Ambassadeur van de Vrijheid is dit jaar MY BABY. De band vliegt per luchtmachthelikopter het land door. Zij worden geflankeerd door het Zuid-Afrikaanse gospelkoor Ladysmith Black Mambazo. Rico & Sticks, Jeangu Macrooy, Altin Gün, Bizzey en de twaalfkoppige brassband Gallowstreet completeren de line-up van de twee hoofdpodia van Bevrijdingspop.