Ga naar Content
Noord-Holland

Machinist schreeuwt om hulp vanuit cabine na bedreiging conducteur

6 april 2018, 15.23 uur
Door: · Foto: ANP / Shutterstock / NH Nieuws

HAARLEM Een conducteur van de Nederlandse Spoorwegen is vorige week donderdag bedreigd tijdens zijn werkzaamheden in een rijdende trein richting station Haarlem.

Dat gebeurde bij een ruzie tussen twee mannen. Volgens het veiligheidsteam van de NS werd er tijdens de ruzie geweld gebruikt. Ook zou er zijn gedreigd met een mes.

Roep om hulp
Toen de trein rond kwart voor negen 's avonds het station kwam binnenrijden, opende de machinist zijn deur en riep om hulp naar twee servicemedewerkers van de NS. Zij waren op dat moment toevallig aan het surveilleren op het perron en snelden zich vervolgens naar de trein. 

Zie ook: VIDEO: Zwartrijders proberen te ontsnappen via treinraam

Omdat er even werd gedacht dat de mannen ook een pistool bij zich hadden, werd de politie met spoed naar het station geroepen. Uiteindelijk werd er geen vuurwapen gevonden bij de mannen. Wel bleek een van hen een mes bij zich te hebben.

Hagenezen
De mannen, beiden uit Den Haag en 24 en 34 jaar oud, zijn opgepakt en meegenomen naar het bureau. De 24-jarige man wordt verdacht van bedreiging van de 34-jarige man. De 34-jarige man wordt verdacht van bedreiging van de conducteur. 

De twee zijn de volgende dag door de politie naar huis gestuurd.