Ga naar Content
Noord-Holland

Formatie Wijdemeren toch achter gesloten deuren

3 april 2018, 23.40 uur
Door: · Foto: NH

LOOSDRECHT Vol trots begon De Lokale Partij de coalitievormingen in het openbaar. Maar na twee bijeenkomsten gaan de onderhandelingen toch verder achter gesloten deuren.

Er zijn ook twee formateurs aangesteld door De Lokale Partij. "Het is voortschrijdend inzicht geweest. Er wordt een andere koers ingeslagen", zegt formateur Arjan Dros. De Lokale Partij probeert in het openbaar een coalitie te vormen in de gemeente Wijdemeren, maar nu gaat het proces achter gesloten deuren verder "om echt op te halen wat bij partijen leeft wat ze niet in het openbaar zeggen", aldus Gert Zagt van De Lokale Partij. "Onder onze leiding lukte het niet."

Lees ook: Wijdemeren begint coalitiegesprekken in het openbaar: 'Experiment met risico's'

Op dit moment worden één op één gesprekken gevoerd met alle partijen. "We willen openhartig zijn naar elkaar toe. Gewoon vertellen wat we van elkaar vinden. En dat kan alleen als je vertrouwen opbouwt en dat kan alleen binnen vier muren", aldus formateur Dros.

Het voelt niet als een nederlaag voor De Lokale Partij maar 'een dappere poging'. "We hebben het toch maar gedaan. Je kunt er alles van vinden, dat vinden wij ook. Maar ik ben best trots dat we het op deze manier hebben ingestoken."

De formateurs hanteren een strak tijdschema en proberen op maandag 16 april een coalitie te presenteren.