Ga naar Content
Noord-Holland

Hilversummer veroordeeld tot werkstraf voor betasten van drie tieners in zwembad

3 april 2018, 18.30 uur
Door: · Foto: Shutterstock

HILVERSUM Een 35-jarige Hilversummer is vandaag veroordeeld tot een werkstraf van 90 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. Hij kreeg die straf omdat hij vorig jaar drie meisjes in de leeftijd van 10 en 11 jaar betastte in de stroomversnelling van zwembad De Bonte Wever in Assen. Dat meldt RTV Drenthe.

Volgens de omroep raakte de 35-jarige man onder meer de buik, billen en benen van de meisjes aan. Ook trok hij bij één van de meisjes het bikinibroekje naar beneden.

Op het moment dat de meisjes tijdens een feestje van een vriendinnetje de stroomversnelling van het zwembad inzwommen, blokkeerde de man de doorgang. Nadat de drie tieners vervolgens geschrokken hun verhaal deden bij de moeder van hun vriendinnetje, werd het zwembadpersoneel gealarmeerd. Daarop werd de Hilversummer het zwembad uitgezet door de politie.

Geen kwaad in de zin
Hij zou tegen de agenten van dienst hebben gezegd dat hij geen kwaad in de zin had en louter met de meisjes wilde spelen. Toen hij anderhalve maand daarna werd aangehouden, vertelde hij dat hij de tieners per ongeluk had aangeraakt.

De rechtbank in Assen geloofde niet in de verklaring van de man en oordeelde dat de handelingen een 'ongewenste en onoorbare seksuele lading' hadden. Opvallend genoeg werd de man in 2011 ook al verdacht van een pedoseksueel misdrijf. In die zaak werd hij vrijgesproken.