Ga naar Content
Noord-Holland

De Peiling: Pakkende slogan gemeentewiet gezocht

3 april 2018, 19.30 uur
Door: · Foto:

Het kabinet heeft in het regeerakkoord afgesproken dat er een proef komt voor een legale teelt van cannabis. Weet jij een pakkende slogan om die 'gemeentewiet' mee aan de man te brengen?

Haarlem en Hilversum
Het is de bedoeling dat in zes tot tien regionaal verspreide gemeenten legale wiet wordt verkocht. De coffeeshops in de deelnemende gemeenten verkopen van op kwaliteit gecontroleerde hennep die in voldoende soorten beschikbaar is. In onze provincie hebben Haarlem en Hilversum interesse getoond voor deelname aan het experiment.

Voorlichting
Bij het experiment voor legale wietteelt komt een landelijke voorlichtingscampagne, die mensen moet wijzen op de gevaren van het roken van cannabis. Dat blijkt uit het concept wetsvoorstel dat het kabinet voor advies naar onder meer justitie, politie en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten heeft gestuurd, meldt de Volkskrant. Het experiment met legale wietteelt gaat ruim vijf jaar duren.

THC-gehalte
In de krant staan meer details over de proef met legale wietteelt. Zo moeten klanten die de legale wiet kopen in coffeeshops straks actief worden gewezen op de risico's van het gebruik van cannabis en komt er op de verpakking te staan hoeveel van de werkzame stof THC erin zit.

Wietteler worden
Telers voor de proef worden gezocht via een openbare aanbesteding. Als specifieke eis wordt gesteld dat ze de wiet alleen mogen telen voor de proef, en dat de drugs onder geen beding in het illegale circuit mogen belanden. Een commissie gaat het kabinet adviseren voor welke prijs de drugs moeten worden verkocht. Het experiment zou op zijn vroegst, als de behandeling in Tweede en Eerste Kamer vlot verloopt, eind volgend jaar kunnen beginnen.

Wat vind jij?
Er wordt al jaren gesproken over de legale teelt van cannabis. Wat vind jij van de komst van 'gemeentewiet'? En áls het er komt, dan is een pakkende reclameslogan nooit weg om het spul mee aan de man te brengen. In de reacties horen we graag jouw suggestie!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18:00 en 19:00 uur. Bel 088-850.51.52 als je mee wilt praten.  De meeste reacties op De Peiling staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected]