Ga naar Content
Noord-Holland

Drie verdachten opgepakt voor liquidatie Reduan Bakkali

31 maart 2018, 17.27 uur · Aangepast 31 maart 2018, 17.51 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio / Sam de Joode

AMSTERDAM (AT5) De politie heeft drie mannen aangehouden voor de schietpartij op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord, waarbij de broer van kroongetuige Nabil Bakkali werd doodgeschoten.

Dat bevestigt de politie aan AT5. Het gaat om de vermoedelijke schutter en twee handlangers. De eerste verdachte werd gisteravond opgepakt, de anderen twee werden afgelopen nacht aangehouden.

Lees ook: Slachtoffer NDSM-werf is broer van kroongetuige in liquidatieproces

DNA
Van de vermoedelijke schutter werd DNA aangetroffen. Dat kwam overeen met een DNA-profiel in de databank. De verdachte, een 41-jarige man, bleek te verblijven in een woning in Hilversum. Hij is door een arrestatieteam opgepakt.

Lees ook: Politie zoekt mensen die vluchtauto hebben gezien na dood Reduan Bakkali

Vannacht is een tweede verdachte aangehouden op de A13 ter hoogte van Rijswijk, eveneens door een arrestatieteam. Het gaat om een 34-jarige man. Vanmorgen is ook een derde verdachte aangehouden op een locatie in het Westland. Dit betreft een 31-jarige man.

Automatische wapens
Deze twee handlangers worden verdacht van wapenbezit en medeplichtigheid aan het dodelijk schietincident. Tijdens het onderzoek zijn tot nu toe meerdere automatische- en handvuurwapens en 'andere relevante goederen' in beslag genomen.

De schietpartij vond donderdag rond 8.30 uur plaats. Het slachtoffer, Reduan Bakkali, was directeur van een bedrijf aan de Tt. Melissaweg. Hij werd daar doodgeschoten door een sollicitant.

Beelden
In het bedrijf hingen ook bewakingscamera's. Dat zou ervoor hebben gezorgd dat er 'haarscherpe' beelden waren van de schutter. Toch besloot het Openbaar Ministerie die beelden nog niet vrij te geven. 

Lees ook: Schutter liquidatie Reduan Bakkali gefilmd, beelden mogelijk snel vrijgegeven

De aangehouden verdachten zitten in volledige beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.