Ga naar Content

Oppositie over containerwoningen in Purmerend: "Ordinaire verkiezingsstunt"

PURMEREND De oppositie in Purmerend reageert woedend op de plannen van de gemeente om zo'n 150 nieuwe containerwoningen te gaan bouwen. Vandaag werden de plannen bekendgemaakt. "Het is gewoon een ordinaire verkiezingsstunt", zegt Arie Wim Boer van Leefbaar Purmerend.

De politicus in de oppositie van de gemeenteraad noemt de timing 'belachelijk' en 'bizar'. "Ik heb ook mijn collega's in de oppositie gebeld. Die gebruiken allemaal dezelfde bewoordingen. Dit kan gewoon niet", aldus Boer.

Buurtprotest
Ook buurtbewoners zijn niet blij met het plan. Erik Hartel van klankbordgroep Karekietpark zegt dat de belasting op de buurt veel te groot wordt. "Hier komt zo meteen een school met 2.000 leerlingen, dat gaat enorm veel verkeer opleveren", zegt hij. De woningen en de school zijn volgens hem een slechte combinatie. "Er kunnen jongeren in komen met drugsverslaving of alcoholverslaving."

Onzin, zegt de gemeente. "Het zijn mensen zoals u en ik. Of kinderen van mensen zoals u en ik", zegt de Wethouder Wonen Hans Krieger (VVD). Hij benadrukt dat de woningen bedoeld zijn voor mensen die snel een woning nodig hebben en waarvoor de wachtlijst te lang is.

Ook de verkiezingen zouden volgens de wethouder niks te maken hebben met de timing van het nieuws. "Het gaat ons er echt om dat we een maatschappelijk probleem met elkaar kunnen oplossen."

Lees ook: Woningnood in Purmerend: gemeente plaatst 120 containerhuizen

De containers worden geplaatst bij de McDonalds, aan de Westerweg, Etserstraat en het Karekietpark. De woningen worden zo'n 30m2 groot en de eerste bewoners moeten dit jaar nog hun intrek kunnen nemen.

Foto: NH Nieuws