Ga naar Content
Noord-Holland

Woningnood in Purmerend: gemeente plaatst 120 containerhuizen

20 maart 2018, 13.43 uur · Aangepast 20 maart 2018, 20.25 uur
Door: · Foto: Containerwoningen in Amsterdam | ANP

PURMEREND Purmerend gaat 120 containerhuizen plaatsen om het grote woningtekort in de gemeente tegen te gaan. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente aan NH Nieuws.

De containers komen te staan bij de McDonalds en aan de Westerweg, Etserstraat, Kanaalstraat en het Karekietpark. Ze zijn bedoeld voor inwoners die door de lange wachttijden tussen wal en schip dreigen te vallen. De wachttijden op sociale huurwoningen in Purmerend zijn gigantisch, soms zelfs tientallen jaren.

Lees ook: Illegale huurders Purmerend moeten na Kerst hun huis uit

Met de containerwoningen hoopt de gemeente de schrijnendste gevallen op te kunnen vangen. Het gaat dan om inwoners met een urgentieverklaring of oud-bewoners van het bedrijventerrein Baanstede.

De woningen blijven maximaal tien jaar staan, zo meldt de gemeente. Vanavond houdt de gemeente een bijeenkomst voor omwonenden over de plannen. 

'Schande'
Arie-Wim de Boer van Leefbaar Purmerend reageert verbolgen op de plannen van de gemeente. "Een schande", twittert hij. 

Gister geen woord erover. Vanmorgen nam college besluit tot plaatsen tijdelijke woningen. Direct daarna kregen bewoners uitnodiging voor infobijeenkomst vanavond. Een schande Vvd stadspartij en aov laten zien lak te hebben aan burgers pic.twitter.com/Tn0LqD7d9X

— Arie-Wim Boer (@awboer) March 20, 2018