Ga naar Content
Sport

Veel blessures bij handbalselectie vrouwen

19 maart 2018, 14.56 uur
Door: · Foto: ANP/Piroschka van de Wouw

OOSTERBEEK Bondscoach Helle Thomsen mist een aantal geblesseerde speelsters voor het komende tweeluik in de EK-kwalificatie tegen Hongarije. Jessy Kramer uit Zijdewind, Estavana Polman, Charris Rozemalen en Kristy Zimmerman zijn allemaal niet inzetbaar.

De bondscoach heeft wel Angela Malestein weer opgeroepen. De hoekspeelster was er een tijdje uit met een gebroken neus, maar is weer fit genoeg om te spelen. Thomsen is met achttien speelster afgereisd naar Hongarije, waarvan er voor de wedstrijden nog tee af moeten vallen. Onder de geselecteerden de Noord-Hollandse speelsters Nycke Groot, Debbie Bont, Delaila Amega, Tess Wester en debutant Esther Schop.

Twee keer Hongarije
Oranje eindigde vorig jaar december als derde op het WK in Duitsland en speelt donderdag zijn eerste interland na dat WK, uit tegen Hongarije in Györ. Die plaats is vertrouwd terrein voor twee vedettes uit Oranje. Nycke Groot en Yvette Broch spelen bij de Hongaarse topclub uit die stad. Thomsen verwacht een pittig duel. "Het zal een moeilijke wedstrijd worden. Hongarije speelde goed op het WK." De Hongaren verloren daar in de achtste finales van de latere kampioen Frankrijk.

De thuiswedstrijd is zondag in Eindhoven. Nederland en Hongarije voeren samen de groep aan, waaruit de twee beste landen zich plaatsen voor het EK in december in Frankrijk.