Ga naar Content
Noord-Holland

Schreeuwende man opgepakt bij Joods restaurant in Amsterdam

19 maart 2018, 11.08 uur · Aangepast 19 maart 2018, 11.37 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/ Barbara Mulder

AMSTERDAM (AT5) De politie heeft een deel van de Amstelveenseweg afgezet, nadat een man zich verdacht gedroeg bij het Joodse restaurant HaCarmel. Volgens de politie stond de man voor het pand te schreeuwen.

Hij werd door de politie op camerabeelden opgemerkt. Agenten hebben de man in de directe omgeving aangehouden. Vooralsnog is er geen schade aan het pand geconstateerd. De politie is een onderzoek gestart en neemt de zaak hoog op, aldus een woordvoerder.

De eigenaar van het restaurant zegt tegen AT5 dat de man met een flesje stond te jongleren. Dat flesje heeft hij daarna in de kliko die voor het restaurant staat gegooid. Volgens de eigenaar maakte de man een verwarde indruk. De politie heeft de afzetting rond 10.30 uur opgeheven.

Lees ook: VIDEO: Man met Palestijnse vlag slaat ruiten joods restaurant in

Belaagd
Het restaurant HaCarmel werd de afgelopen tijd drie keer eerder belaagd. In december sloeg een Syrische vluchteling met een houten knuppel de ruiten in van het pand. Hij had een Palestijnse vlag om zich heen geslagen. In januari werden de ramen besmeurd en begin deze maand gooide iemand iets tegen de ruit, waardoor een grote ster in het glas ontstond.

Daarop besloot waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen cameratoezicht in te stellen. De politie onderzoekt of deze verdachte iets te maken heeft met voorgaande incidenten, liet de zegsman weten.