FC Volendam lijdt dure nederlaag bij Jong PSV

16 maart 2018, 22.58 uur · Aangepast 17 maart 2018, 02.33 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Remko Kool

EINDHOVEN FC Volendam heeft slechte zaken gedaan in de strijd om de play-offs. Op De Herdgang was Jong PSV met 2-1 te sterk voor de Volendammers, die een kwart wedstrijd met tien man speelden na rood voor Ties Evers.

De eerste kans was voor Volendam. Enzo Stroo moest scoren, maar hij miste één op één met doelman Luuk Koopmans. Aan de andere kant was het wel raak na acht minuten. Ex-Ajacied Donyell Malen liep weg bij de Volendam-verdediging en rondde af: 1-0.

Saaie eerste helft
In het vervolg van de eerste helft had Volendam het meeste balbezit, maar was slechts af en toe gevaarlijk. Joey Veerman probeerde het enkele keren van afstand en er was een grote kans voor Kevin Visser. Vijf minuten na rust schoot Veerman een ingestudeerde corner van Nick Doodeman een kansrijke positie hoog over.

Nog een tegengoal en rode kaart
Na een klein uur ging het mis. Een vrije trap vanaf de zijkant kwam bijna op de achterlijn op het hoofd van PSV'er Jordan Teze. Hij kopte de bal terug en gaf daarmee Matthias Verreth een niet te missen kans: 2-0. Tien minuten later leek de wedstrijd beslist toen rechtsback Evers zijn tweede gele kaart kreeg.

Eerste doelpunt Marco Tol
Toch maakte Volendam nog de aansluitingstreffer. In de 85e minuut scoorde Marco Tol op aangeven van Nick Doodeman. Het was voor de Volendammer zijn eerste goal in het betaalde voetbal. Volendam kreeg nog één kans op de gelijkmaker: de vrije trap van Gijs Smal vloog hoog over.

Verder achterop
Na de 2-1 nederlaag in Eindhoven blijft de ploeg van Misha Salden veertiende op de ranglijst. Het andere oranje heeft een achterstand van vier punten op nummer elf FC Oss. Die plek geeft aan het einde van het seizoen waarschijnlijk recht op play-offs voor promotie naar de eredivisie.

Opstelling FC Volendam: Verhulst; Evers, Tol, Schilder, Smal; Veerman (Runderkamp/76), Visser, Vlak; Doodeman (Mertens/86), Stroo en Antwi (Ten Den/76)