Ga naar Content
Sport

Sportclub met ballen: Broodje bal van Duinrand S naar gedeelde koppositie

4 maart 2018, 18.52 uur · Aangepast 5 maart 2018, 11.30 uur
Door: · Foto: NH/Dennis Nieuwenhuis

SCHOORL Met een 9,4 voor het broodje bal met satésaus is Duinrand S op een gedeelde eerste plaats terecht gekomen in de broodje balcompetitie van sportclub met ballen. De Schoorlse voetbalvereniging deelt de koppositie met Egmondia. Verslaggever Dennis Nieuwenhuis was onder de indruk van de bal met een lekker korstje.

Gastvrouw Ellen Ruis is mede verantwoordelijk voor deze lekkernij. Dit doet zij al ruim dertig jaar, maar Duinrand S heeft ook gezonde producten in de kantine. Mogen we dan zeggen dat de vereniging uit Schoorl een gezonde kantine heeft? "Gedeeltelijk wel, want we hebben producten als chocoladerepen, water, gezondheidsrepen en chips die bij de ecowinkel vandaan komen. Allemaal natuurlijke producten dus", vertelt Ruis. Ze kunnen alleen niet tippen aan het broodje bal. "Dat is heel befaamd bij ons, want die loopt het allerhardst denk ik. De meeste mensen, vooral op zondag, bestellen vaak een broodje bal met pindasaus."

Siem Spaander Tribune
Wanneer je het sportpark van Duinrand S oploopt is het eerste wat direct opvalt de Siem Spaander Tribune, vernoemd naar de oud-voorzitter die belangrijk was in de totstandkoming van de huidige vereniging. Zijn zoon Erik is nog altijd betrokken bij de vereniging en is vol lof over zijn vader. "Hij heeft een enorme bijdrage gehad bij de fusie en was een verenigingsman in hart en nieren. Hij deed ook van alles wat er binnen een club te doen was", vertelt Spaander. Zelf is hij nu bestuurslid technische zaken en heeft hij jaren voor de vereniging gevoetbald. "Eerst speelde ik bij Duinranders voordat de fusie een feit werd. In 1992 ben ik teruggekomen en ook nog heel wat jaren voor Duinrand S gespeeld."

Meelevende voorzitter
Voorzitter van de vereniging uit Schoorl is Paul Ruis. Het is niet het enige wat hij doet, want in het verleden heeft hij zelf ook voor de vereniging gespeeld. "Ik heb tot redelijk hoge leeftijd hier gespeeld. Het hoogste elftal waar ik in speelde was het tweede, het eerste was te hoog gegrepen. Uiteindelijk was ik over de vijftig toen ik stopte."

Wil je dat Dennis Nieuwenhuis ook eens bij jouw club op bezoek gaat? Geef je dan op via [email protected] en Dennis komt binnenkort een keertje langs. Sportclub met ballen wordt dit seizoen iedere zondagmiddag tussen 14.00 uur en 18.00 uur uitgezonden op de radio in NH Sport. Volgende week brengt hij een bezoek aan RCH uit Heemstede.