Ga naar Content
Noord-Holland

Tropische vogels gestolen bij dierentuintje in Beverwijk: "Dit is echt een laffe daad"

4 maart 2018, 19.10 uur · Aangepast 4 maart 2018, 19.48 uur
Door: · Foto: Animal Farm Beverwijk / bewerking NH Nieuws

BEVERWIJK Het was een grote schok voor de vrijwilligers van Animal Farm in Beverwijk: toen zij vanochtend bij het dierentuintje aankwamen, bleken er drie tropische vogels gestolen te zijn. De dieven hadden een gat in het hek geknipt en wisten zo kaketoe-koppeltje Romeo en Julia en ara Tony mee te nemen. "Naast de emotionele schade, is dit financieel ook een grote klap."

Beheerder Sander Buijs baalt als een stekker. "Dit is echt een laffe daad", vertelt hij aan NH Nieuws. "De dieven hebben hier overduidelijk over nagedacht, want ze zijn via het ijs naar de kooi gelopen. Toen hebben ze het hek met een betonschaar opengeknipt en de vogels meegenomen, en die kunnen eerlijk gezegd enorme eikels zijn. Vooral het kaketoe-mannetje is dominant en kan je echt niet zomaar oppakken."

Toch wisten de dieven de waardevolle vogels te ontfutselen. "Al met al hebben wij zo'n 2.000 euro betaald voor het drietal, dus ik snap helaas wel dat ze er interesse in hebben", aldus Sander. "Maar het jammere is dat wij enorm aan ze gehecht zijn geraakt. En niet alleen de vrijwilligers, maar ook de bezoekers. Die moet ik nu gaan vertellen dat hun favoriete vogels er niet meer zijn."

Nieuwe volière
Het kleine dierentuintje draait volledig op vrijwilligers en kan deze diefstal ook financieel lastig behappen. "We waren net bezig met de plannen voor een grotere volière, maar ik weet niet of dat nu door kan gaan. Ik hoop dat er misschien nog getuigen zijn, en dat we de vogels terug kunnen krijgen."