Ga naar Content
Noord-Holland

Bijna evenveel annuleringen als gisteren op Schiphol

2 maart 2018, 17.18 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

SCHIPHOL Met inmiddels 173 geschrapte vluchten zit het aantal annuleringen op Schiphol vandaag bijna op hetzelfde getal als gisteren. Toen vielen er 178 vluchten van en naar Schiphol uit. Reden: de oostenwind en veel hinder op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en vandaag ook de Verenigde Staten.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Net zoals gisteren zijn er door de sterke oostenwind vandaag op Schiphol maximaal twee start- en landingsbanen beschikbaar. Normaal gesproken zijn dat er drie of vier tegelijk. Er kunnen minder vluchten worden afgehandeld door de luchtverkeersleiding. Uit voorzorg worden er dan vluchten geannuleerd en passagiers worden dan omgeboekt op latere vluchten.

Lees ook: Morgen ook veel annuleringen verwacht op Schiphol

Maar niet alleen de wind die over Schiphol raast dwingt luchtvaartmaatschappijen om vluchten te schrappen. Ook hevige sneeuwbuien in het Verenigd Koninkrijk en Ierland zorgen voor verminderde capaciteit. Daarnaast heeft KLM haar twee dagelijkse vluchten naar New York City geannuleerd. Het noordoosten van Amerika heeft namelijk last van de storm Riley.

JFK
Alleen al op de drie belangrijkste luchthavens van New York City zijn bijna 1000 vluchten geannuleerd. Op Kennedy Airport (JFK), waar KLM op vliegt, zijn tot nu bekend 250 vluchten geannuleerd.