Ga naar Content
Noord-Holland

Doe mee aan het verkiezingsonderzoek

1 maart 2018, 10.39 uur · Aangepast 26 juni 2018, 15.29 uur
Door: · Foto: Shutterstock

AMSTERDAM De campagnes van de politieke partijen voor de gemeenteraadsverkiezingen draaien inmiddels op volle toeren. Hoe kijk jij aan tegen de verkiezingen? Ga je stemmen, en heb je al een keuze bepaald? Of ga je niet? Wij willen weten wat jij belangrijk vindt bij de keuze en hoe die zich ontwikkelt. Als je wil dat jouw stem ook telt, meld je dan aan voor NH Nieuws panel en geef je mening.

We willen weten welke onderwerpen volgens jou een verkiezingsthema moeten worden in jouw gemeente? Hoe is het gesteld met het vertrouwen in de politici? Hoe bepaal jij je stem en op welke wijze heeft de politieke campagne invloed? Invullen van de vragen duurt enkele minuten.

Lees ook: NH Nieuws panel: veel mensen gaan stemmen, op welke partij nog onzeker

Uit onze onderzoeken in december en januari bleek dat er nog veel zwevende kiezers zijn. De helft van de deelnemers had de stem nog niet bepaald. Ook werd duidelijk dat veel kiezers de landelijke politiek een belangrijke rol geven bij het bepalen van hun keuze. Maar hoe staat het er nu, drie weken voor de verkiezingen, voor? Dat willen we graag weten.

Lees ook: NH Nieuws panel: Landelijke politiek bepaalt keuze voor gemeenteraadsverkiezingen

Doe mee
Ben je nog geen lid van het NH Nieuws panel? Meld je dan aan en dan krijg je zo snel mogelijk een uitnodiging voor het onderzoek. Meedoen aan de enquête kan tot en met donderdag 8 maart. Meer weten over het NH Nieuws panel, bekijk dan hier alles over eerdere onderzoeken.

Over het NH Panel
Gemiddeld één keer per maand zullen de panelleden via de e-mail een online vragenlijst krijgen. Je bepaalt natuurlijk zelf of je meedoet. Als je niet meer wil meedoen, meld je je weer af. Inmiddels telt het NH Panel zo'n 1500 leden.