Ga naar Content
Noord-Holland

Verkleumde treinreizigster met uur vertraging op eindbestemming: "Tussentijds naar huis gegaan"

1 maart 2018, 09.24 uur · Aangepast 1 maart 2018, 11.33 uur
Door: · Foto: ANP

DEN HELDER Een uitgevallen trein is al geen pretje, laat staan als het buiten ook nog eens streng vriest. Het is de bittere realiteit voor honderden treinreizigers vanochtend per trein de havenstad proberen te verlaten. Door een defecte bovenleiding rijden er geen treinen tussen Den Helder en Schagen.

Het is de bittere realiteit voor Melissa uit Den Helder, die om 7.15 uur op station Den Helder Zuid stond om de trein van 7.22 naar Schagen te pakken. Die reed niet, maar een half uur later zou er nog wel een vertrekken. "Gelukkig woon ik op twee minuten fietsen van het station, dus ben tussentijds even naar huis gegaan."

Lees ook: Geen treinen tussen Heerhugowaard en Schagen door defecte bovenleiding 

Dat had alles te maken met de snijdende wind die ook op station Den Helder Zuid voor een welhaast Siberische gevoelstemperatuur zorgde. "Als het niet zo koud was geweest, zou ik op het station hebben gewacht. Maar nu heb ik thuis ook nog even snel m'n telefoon opgeladen."

Vervangend vervoer 
De trein bracht haar naar het volgende station - Anna Paulowna - waar ze een uur na haar eigenlijke vertrektijd in een bus stapte die door de NS als vervangend vervoer was geregeld. "Ik zou eigenlijk om 7.45 uur aankomen, maar ben nu een uur later."

Ze vindt dat de 'communicatie vanuit de NS beter had gemogen'. "In eerste instantie werd er niets omgeroepen op het station zelf", klaagt ze over de gebrekkige informatievoorziening. Hoe ze ervoor zorgt dat ze niet verkleumd raakt? "Dat ben ik al."

De vertragingen zijn naar verwachting rond 10.30 uur opgelost.