Ga naar Content
Noord-Holland

De keerzijde van de winterse medaille: ongelukken door gladde wegen en zwak ijs

28 februari 2018, 11.03 uur · Aangepast 28 februari 2018, 12.43 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio/Weginspecteur Frank

NOORD-HOLLAND De sneeuwbuien die vanochtend over het zuidelijk deel van onze provincie raasden, leverden wederom mooie plaatjes op. Toch is de dag niet voor iedereen vrolijk begonnen: in Amstelveen zakte een man door het ijs, in Santpoort-Noord raakte een automobilist gewond toen hij tegen een boom botste en in Vijfhuizen belandde een auto in een halfbevroren sloot. 

Het ongeluk in Amstelveen gebeurde op de Poel, nabij het gemeentehuis aan de Laan van Nieuwer-Amstel. Volgens getuigen was de man zo'n twintig meter het ijs opgelopen toen het ijs brak en hij een nat een pak haalde. Onmiddellijk werden de hulpdiensten gealarmeerd, waarna omstanders en een politieagent hem met behulp van een touw naar de kant trokken. Hij is voor controle meegenomen naar het ziekenhuis.  

Boom
Het ongeluk aan de Santpoortse Dreef in Santpoort-Noord gebeurde rond 09.15 uur en was het gevolg van de gladheid. De bestuurder verloor de controle over z'n auto, reed de berm in en botste daar tegen een boom. Het slachtoffer raakte, mogelijk met dank aan de airbags, niet ernstig gewond, maar is wel nagekeken door ambulancepersoneel. 

Ook op de Drie Merenweg was de gladheid de boosdoener: daar raakte een automobilist van de weg, reed dwars door een rietkraag en kwam met de neus van z'n auto in een half bevroren sloot tot stilstand. Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen bij deze schuiver.