Ga naar Content
Noord-Holland

Gewonde bij explosie en brand in opslag Wognum: "Het hele huis schudde"

26 februari 2018, 13.41 uur · Aangepast 26 februari 2018, 16.56 uur
Door: · Foto: HFV

WOGNUM Bij een explosie in de opslag van een aannemersbedrijf aan de Oosteinderweg in Wognum is iemand gewond geraakt. De brandweer heeft de brand inmiddels onder controle. Deze liet rond 15.00 uur weten dat er asbest is vrijgekomen bij de brand.

Het asbest is gevonden op het terrein van Oosteinderweg 24, 24A en bij de sloot. Dat deel is nu afgezet. Na een meting blijkt dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Omwonenden hoeven ramen en deuren niet meer dicht te houden.

De witte deeltjes die verderop zijn neergekomen, zijn roetdeeltjes, laat de brandweer weten.

Het slachtoffer was aan het werk toen de explosie plaatsvond, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio aan NH Nieuws. Het slachtoffer is zwaargewond geraakt en is met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.

"Hele harde knal"
"Het hele huis schudde", zegt een getuige die zo'n 200 meter verderop woont tegen NH Nieuws. Ze zou het huis ook niet uit mogen van de politie. In de omgeving zijn grote rookwolken te zien.

Een buurvrouw weet te melden dat er bij hun huis pikzwarte rookwolken te zien zijn. "Het is behoorlijk hectisch hier, we waren net buiten en toen was er een enorm harde knal; echt een heel grote explosie", zegt ze tegen NH Nieuws.

Ook wordt een stoomtram vanuit Hoorn naar Medemblik stilgelegd vanwege de zwarte rook.