Ga naar Content
Sport

Sportclub met ballen: Broodje bal rap uitverkocht bij Assendelft

25 februari 2018, 18.29 uur · Aangepast 25 februari 2018, 19.26 uur
Door: · Foto: NH/Dennis Nieuwenhuis

ASSENDELFT Geen broodje bal bij voetbalvereniging Assendelft. Tot deze trieste constatering kwam reizende reporter Dennis Nieuwenhuis zondag. Toen Dennis de kantine van de in de eerste klasse uitkomende vereniging binnen stapte waren alle veertig ballen al verkocht.

Door dit vervelende nieuws kon Assendelft ook niet echt meedoen in de competitie van de lekkerste bal van sportclub met ballen. "Normaal is het broodje bal er wel, maar er zijn er vanochtend veertig in de jus gegaan en die zijn al op", vertelt kantinebeheerder Marcel Sengers. Een verkeerde inschatting uiteindelijk van de kantinebaas. "Sorry, we hadden het iets rustiger ingeschat. Ik dacht het is koud en er komen niet zoveel mensen". Sengers stelde Dennis in ieder geval gerust. "Voordat jij weggaat heb jij nog gegeten. Je gaat niet met honger naar huis". Het broodje kroket dat onze reizende reporter uiteindelijk kreeg, werd beloond met een 8,5.

Stadionspeaker met passie
Wie langs het voetbalveld van Assendelft staat hoort bij iedere wedstrijd van het eerste het mooie, rustige stemgeluid van Nel Kroese. Al jaren is zij aan de club verbonden als stadionspeaker. De plek van waaruit zij dat doet is prachtig. "Ik heb een heel mooi overzicht en als ik niet kan zien wie er gescoord heeft, loop ik even naar buiten en vraag ik welk nummer het doelpunt gemaakt heeft. Vervolgens kan ik het met de microfoon bevestigen". Het gaat niet altijd goed. "Het is wel eens fout gegaan. Eén keer kwam de doelpuntenmaker bij het raam staan en even vertellen dat ik de verkeerde naam had genoemd". Nel lacht even, "ze luisteren dus wel".

Prachtig, schoon complex
Het complex van Assendelft ziet er prachtig uit. Dit gebeurt natuurlijk niet zomaar. Iedere week staat de maandagochtendploeg onder leiding van Jaap Schellinger klaar om de handen uit de mouwen te steken. "Wij verzorgen vooral het onderhoud. Dat is binnen de kantine schoonmaken en wij zijn van de buitenkant. Dus de velden maaien, het tegelpad neerleggen en alle andere voorkomende werkzaamheden". Het veld ligt dicht bij een sloot, dus het komt wel eens voor dat de bal in de sloot beland. "Die hoeven wij er niet uit te halen. Daar hebben we de ballenjongens voor", vertelt Schellinger.

Wil je dat Dennis Nieuwenhuis ook eens bij jouw club op bezoek gaat? Geef je dan op via [email protected] en Dennis komt binnenkort een keertje langs. Sportclub met ballen wordt dit seizoen iedere zondagmiddag tussen 14.00 uur en 18.00 uur uitgezonden op de radio in NH Sport.