Blauw-Wit doet goed werk voor play-off plek

25 februari 2018, 18.27 uur · Aangepast 25 februari 2018, 18.44 uur
Door: · Foto:

AMSTERDAM Blauw-Wit heeft in de eigen hal goede zaken gedaan tegen mede play-offkandidaat LDODK. De Amsterdammers stonden bij de rust nog met 13-16 achter, maar wonnen de wedstrijd met 31-25.

De eerste helft gingen de ploegen lang gelijk op. Pas vlak voor de rust nam LDODK een kleine voorsprong door toedoen van Marjolijn Kroon, die in korte tijd drie keer scoorde.

In de tweede helft trok Blauw-Wit de stand snel weer gelijk, waarna het weer enige tijd gelijk op ging. In het laatste deel van de tweede helft liep de ploeg van coach Barry Schep snel uit en LDODK leek de moed op het laatst ook op te geven, zodat Blauw-Wit met 31-25 zegvierde.

Momo Stavenuiter en Marc Broere waren met elk negen treffers het productiefst voor Blauw-Wit. Bij LDODK was Marjolijn Kroon met zeven treffers topscorer.

Blauw-Wit staat na de overwinning steviger op de derde plek met 22 punten uit 15 wedstrijden. LDODK staat met 17 punten op de vijfde plek. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan voor de play-offs van start gaan.