Ga naar Content

Woonboerderij Egmond aan den Hoef volledig verwoest: "Bewoonster is behoorlijk verward door de brand"

EGMOND AAN DEN HOEF De woonboerderij van de 85-jarige Tiny Groot uit Egmond aan den Hoef is vanmiddag volledig afgebrand. Zijzelf, haar familie en de buurt zijn zich een ongeluk geschrokken. Niemand raakte gewond, maar Groot is wel alles kwijt.

De bejaarde vrouw was aan het eten en toen ze terugliep naar de keuken om iets te halen, zag ze brand. Ze heeft snel haar jas gepakt en is toen naar de buren gelopen om de brandweer te bellen. Zij hadden dat al gedaan, maar het was te laat. Al snel stond de hele boerderij lichterlaaie. "We zijn erg blij dat ze op tijd het huis heeft verlaten", vertelt de nicht van Groot, Kitty Molenaar. 

Lees ook: Brand in woonboerderij Egmond aan den Hoef onder controle

Tiny Groot woont al jaren in de woonboerderij. Ze is weduwe en woont alleen in het huis. Nu is alles weg. "Ze is door de brand behoorlijk verward", vertelt Molenaar. "Ze kan nog niet geloven dat de boerderij er niet meer is." De familie van Tiny woont ook in Egmond aan den Hoef en kan haar de komende dagen opvangen. 

Geschrokken buurt
De buurt leeft erg met Tiny mee. "De buurt is heel hecht en toen ik hoorde dat het om het huis van mevrouw Groot ging, was ik geschrokken", vertelt een buurmeisje. Ook de buurjongens zijn geschrokken en vinden het erg vervelend voor de bewoonster dat haar hele huis nu weg is. 

De brandweer heeft de boerderij gecontroleerd uit laten branden. Alleen de schuur staat nog overeind. 

Foto: NH Nieuws / Emmelie Valkenburgh