Ga naar Content

Bewoners Haarlem parkeren met gevaar voor nat pak

HAARLEM Bewoners van de Bakenessergracht in Haarlem parkeren met gevaar voor een nat pak. Langs de kade waar de autobezitters moeten parkeren, is nauwelijks ruimte om fatsoenlijk uit de auto te stappen. "Er zijn al verschillende keren mensen in de gracht gevallen", vertelt bewoonster Gerri Willekes.

Ze is daarom een petitie gestart om wat aan het probleem te doen. Volgens haar is de beste oplossing om de rijrichting te veranderen, zodat bestuurders aan de straatkant kunnen uitstappen. "Dit gebeurt ook in Alkmaar, Leiden en Bolsward", legt ze uit.

Petitie
De petitie is inmiddels 87 keer ondertekend. "Het meeste verkeer hier is bestemmingsverkeer, dus het zal even wennen zijn. Verder moeten alle borden omgekeerd worden, maar dan zijn we van het probleem af."

Ondanks de steun van meerdere bewoners, is de wethouder niet overtuigd. "Hij heeft aangegeven voorlopig nog niets te willen veranderen", vertelt Willekes, die ondertussen hoopt dat er na de verkiezingen verandering in gaat komen. "De VVD heeft deze kwestie al in het partijprogramma gezet."

Foto: NH Nieuws / Wim van Amerongen