Volendam wint handbalderby van Aalsmeer

VOLENDAM De Noord-Hollandse derby tussen de handballers van Volendam en Aalsmeer in de BeNe League is in een fysiek erg hard duel gewonnen door Volendam met.26-20.

In de eerste helft leidde de agressieve speelstijl van Aalsmeer tot de nodige irritaties en straffen. Alleen al voor de rust werden er zes gele kaarten uitgedeeld en drie tijdstraffen. In de laatste tien minuten voor de rust sloeg Volendam een klein gaatje, zodat de ploeg van trainer Peter Portengen met een 13-10 voorsprong kon gaan rusten. Keeper Gerrie Eijlers had met een aantal prachtige reddingen een grote inbreng in die voorsprong.

Eijlers man of the match
In de tweede helft ging Volendam door met het uitbreiden van de voorsprong. Het spel bleef heel erg fysiek en in de strijd kreeg zelfs de coach van Aalsmeer een gele kaart. Ook in het tweede bedrijf was keeper Eijlers weer van onschatbare waarde voor de Volendammers. Mede dankzij zijn reddingen kon Volendam uitlopen naar de 26-20 eindstand. Hij werd dan ook terecht uitgeroepen tot man of the match.

Aalsmeer staat op de derde plek met 28 punten uit 20 wedstijden en heeft nog altijd kans op deelname aan de Final Four. Volendam staat zesde met 22 punten uit 20 duels. Voor Volendam is het zaak om te zorgen dat de ploeg bij de eerste vier Nederlandse ploegen van de BeNe League eindigt. Dan stromen de Volendammers door naar de nacompetitie van de vaderlandse eredivisie.