Ga naar Content

Floor helpt vluchtelingen in Duinkerken: "Het is daar echt onmenselijk"

MUIDEN De 20-jarige Floor heeft maar één doel in het leven: ze wil mensen helpen. Over een week reist ze af naar Duinkerken om vluchtelingen te helpen. Het is niet vanwege politieke redenen waarom Floor de vluchtelingen helpt. Ze doet het omdat ze ‘mens’ zijn. ”En omdat ik iedereen zou helpen, eigenlijk. Vluchtelingen zijn heel kwetsbaar en hebben dus meer hulp nodig”, vertelt ze aan NH Nieuws.

Ze is al meerdere keren op pad gegaan met de Live for Lives Foundation. Samen met andere vrijwilligers gaat ze naar plekken waar de vluchtelingen meer hulp nodig hebben. Duinkerken in Frankijk is zo'n plek. De vluchtelingen wachten daar op een kans om het kanaal over te steken naar Groot-Brittannië.

Ze wonen niet in een kamp, maar in tenten in het bos. "Ik zou voor geen goud willen ruilen met ze. Het is daar vies, modderig en ijskoud. Aan het eind van de dag ga ik dan terug naar mijn kamer en kan ik onder een warme douche, maar die mensen daar blijven koud. Het is echt onmenselijk", aldus Floor.

Verpleegster
In Duinkerken gaat ze maaltijden koken, kleren en voedsel uitdelen en praten met de mensen. Ook neemt ze altijd verband en zalfjes mee, zodat ze mensen kan helpen die gewond zijn. Ze is bijna klaar met de studie voor verpleegkundige. Maar om hier in Nederland te gaan werken, lijkt haar totaal niet interessant. "Als ik straks klaar met de studie, wil ik met een bus naar Griekenland om daar te helpen in de kampen", vertelt ze.

Deze week is ze nog hard bezig met het inzamelen van spullen. Dat gaat minder hard dan vorige keer. "De nieuwigheid is eraf voor mensen en ze hebben al veel gegeven. Dus ik heb wel wat gekregen, maar nog niet genoeg", vertelt Floor. "Vooral warme kleren, slaapzakken, fleecedekens, tentjes, pannen en verpakt eten zijn hard nodig.

Wil je ook spullen geven en woon je in de omgeving van Muiden, neem dan contact op met Floor via: [email protected]