Ga naar Content
Sport

Irene Schouten naar finale mass start

24 februari 2018, 13.11 uur · Aangepast 24 februari 2018, 15.31 uur
Door: · Foto: ANP/Vincent Jannink

GANGNEUNG Irene Schouten heeft zich geplaatst voor de finale van de mass start bij de Olympische Spelen in Zuid-Korea. In de tweede halve finale plaatste ook Anouk van der Weijden zich, ondanks een valpartij.

Irene Schouten, de wereldkampioene van 2015 op dit onderdeel dat nieuw is op het olympische programma, won in de eerste halve eindstrijd na acht ronden de tweede tussensprint. Daarmee was ze zeker van een plek bij de eerste acht, goed voor een finaleplaats. Schouten kon daarna de race rustig uitrijden. Ze eindigde na de finish als vierde in de rangschikking.

Lees ook: Olympische Noord-Hollanders: Irene Schouten

In de tweede halve finale werd Annouk van der Weijden tweede. Dat was knap omdat ze onderuit werd gegleden bij een valpartij en de achtervolging in moest zetten om weer bij het peloton te komen. Twee van de grote kanshebbers, de Canadese Ivani Blondin en de Japanse Ayano Sato werd uitgeschakeld. Ook de tweede Koreaanse Ji Woo Park werd uitgeschakeld. Canada, Japan en Korea hebben daardoor in de finale maar één rijdster, waardoor ze geen ploegenspel kunnen spelen.

De grote vrouwenfinale op de massastart begint zaterdag om 13.30 uur Nederlandse tijd.

Foto: ANP/Vincent Jannink