Vrouwen Ajax en VV Alkmaar verliezen

23 februari 2018, 23.04 uur · Aangepast 23 februari 2018, 23.19 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Thomas Bakker

EINDHOVEN De vrouwen van Ajax hebben de laatste wedstrijd van de reguliere competitie met 3-0 verloren van PSV. De ploeg van Benno Nihom was al een tijdje zeker van de kampioenspoule. VV Alkmaar heeft door een 2-1 nederlaag de laatste kans op de kampioenspoule verspeeld.

PSV-speelster Vanity Lawerissa tekende in de 18e minuut voor de openingstreffer nadat Kelly Zeeman vlak daarvor een vrije trap voor de Amsterdammers over had geschoten. Kort voor de rust dubbelde Kuijpers de score. Ajax kreeg wel scoringskansen, maar treffers leverde het niet op. De 3-0 kwam ook op naam van Kuijpers.

ADO Den Haag - VV Alkmaar 2-1
De doelpunten vielen in Den Haag pas in de tweede helft. Annouk Boshuizen bracht ADO Den Haag in de 56e minuut op 1-0. Het werd in de 70e minuut via Victoria Pelova 2-0. Het antwoord van VV Alkmaar liet niet lang op zich wachten, maar de treffer van Katja Snoeijs kwam te laat.

FC Twente eindigt de reguliere competitie als nummer één met 39 punten uit zestien wedstrijd. Ajax volgt op vier punten en staat tweede. VV Alkmaar stond voor de laatste speelronde nog vijfde, maar door de overwinningen van ADO Den Haag en PSV eindigen ze als nummer zeven met 20 punten.