Ga naar Content
Noord-Holland

Politie Hoorn boos door gedrag van toeschouwers tijdens reanimatie

23 februari 2018, 17.53 uur · Aangepast 23 februari 2018, 18.22 uur
Door: · Foto: Shutterstock

HOORN De politie van Hoorn uit kritiek op omstanders van een reanimatie waar zij gisteren mee geholpen hebben. Deze omstanders besloten namelijk om foto's en filmpjes te maken van de ingrijpende gebeurtenis.

"Tot grote ontsteltenis van de hulpverleners waren er diverse omstanders die het belangrijk en interessant vonden om foto's en filmpjes te maken, om deze vervolgens te delen op sociale media," aldus de Hoornse politie. De agenten waren dusdanig verbijsterd dat ze besloten er wat over te zeggen op hun Facebook-pagina.

"Wij vragen ons ernstig af wat daar het nut van is!? Ja het is openbare weg dus er mag gefilmd worden, en ja er is persvrijheid, maar deze mensen hebben het ons niet bepaald makkelijk gemaakt. Bovendien toont het geen enkele vorm van respect." Het zit de politie van Hoorn niet in de koude kleren. Veel mensen reageren dat ze het met hen eens zijn.

Advies
Het bericht wordt afgesloten met een advies aan omstanders: "Beste lezers, mocht u kijken bij een ernstig incident, laat het maken van filmpjes en foto's dan alstublieft achterwege en laat dit over aan de mensen van de pers."