Ga naar Content
Sport

Sportclub met ballen naar vv Assendelft

23 februari 2018, 17.58 uur · Aangepast 23 februari 2018, 18.13 uur
Door: · Foto: NH Sport/Edward Dekker

ASSENDELFT Sportclub met ballen brengt zondag een bezoek aan voetbalvereniging Assendelft. Komt deze 105 jaar oude club ook in aanmerking voor het keurmerk dat onze reizende reporter Dennis Nieuwenhuis in zijn tas heeft zitten?

Asendelft, gelegen tegen de Veenpolderdijk,  speelt in de eerste klasse A. Heel goed gaat het niet dit seizoen. De thuisploeg staat voorlaatste met elf punten uit vijftien wedstrijden. Tegenstander JOS/Watergraafsmeer vinden we terug op plek drie met 29 punten uit dertien wedstrijden. Tot vorige week stond de komst van Dennis garant voor de punten, maar bij SDO in Bussum ging dat mis. Gezien de stand op de ranglijst wordt het zondag evenmin een gemakkelijke klus, maar het blijft natuurlijk voetbal.

Omroepster
Op het complex van Assendelft, met een mooie authentieke tribune, gaat Dennis op zoek naar mooie verhalen. Je hoort sowieso de stem van Nel Kroese. Zo'n beetje haar hele leven leest ze als omroepster onder meer de opstellingen voor. Veel spelers komen uit de eigen jeugd en daar is Assendelft trots op. Een andere trouwe vrijwilliger is Jaap Schellinger. Al 45 jaar zorgt hij er met de maandagochtendploeg voor dat het sportcomplex er verzorgd uitziet.

Broodje knakworst of...

En last but not least: wat voor snack is er bij Assendelft populair? Vorige week kreeg Dennis een broodje knakworst. Keert dit keer de bal gehakt weer terug of gaat Assendelft met een heel andere snack een gooi doen naar de eerste plaats van Egmondia? Marcel Sengers weet daar het antwoord op.

Sportclub met ballen hoor je elke zondagmiddag tussen 14.00 en 18.00 uur op de radio bij NH Sport. Aanmelden kan nog steeds. Stuur je mail naar [email protected]