Ga naar Content
Noord-Holland

Purmerends raadslid maakt 'obsceen' gebaar in raadszaal

23 februari 2018, 17.16 uur · Aangepast 23 februari 2018, 18.30 uur
Door: · Foto: Rob Klaucke

PURMEREND Raadslid Guus Jansen van de Stadspartij Purmerend heeft om een bijzondere reden het landelijke nieuws gehaald. Een video waarin is te zien dat de politicus een obsceen gebaar lijkt te maken, is online verschenen en wordt nu veelvuldig gedeeld.

Het fragmentje is vastgelegd door Rob Klaucke van RegioPurmerend.nl. Hij zat gisteravond met zijn vrouw te kijken naar de raadsvergadering toen ze plotseling allebei opsprongen van de bank. "We dachten meteen: 'wat is dat nou?' We hebben een mediabox, dus we konden meteen terugspoelen en toen ik mijn mobiel gepakt om een filmpje te maken."

'Smerige politieke spelletjes'
Het is Klaucke volstrekt onduidelijk waarom Jansen het opmerkelijke gebaar maakte. Guus Jansen zelf laat telefonisch aan NH Nieuws weten dat hij totaal geen seksuele bedoelingen heeft gehad. Volgens de politicus, die hartpatiënt is, legde hij het vrouwelijke raadslid naast hem uit hoe zijn oximeter precies werkt. 

Jansen beticht Klaucke, in het verleden actief voor Leefbaar Purmerend, van 'smerige politieke spelletjes' in de aanloop naar de verkiezingen. "Hij heeft een bloedhekel aan ons en probeert mij zo in diskrediet te brengen. Het is naïef en dom. Maar ik sta erboven. Die mevrouw naast me zei mij ook al: 'Als je andere intenties had gehad, had je een blauw oog gehad'."