Ga naar Content

Weldoeners betalen oogoperatie voor asielhond Boris

DEN HELDER Een geluk bij een ongeluk voor asielhond Boris in het dierentehuis 't Schuthok in Den Helder. Dankzij een inzamelactie via Facebook kan de goedaardige Mastino Napolitana alsnog worden geopereerd aan zijn oogproblemen.

Boris is een aantal weken afgestaan bij het dierentehuis in Den Helder. Al gauw bleek de hond een ernstige problemen te hebben met zijn ogen. Beheerder Bianca Engels had meteen met hem te doen. "Boris lijdt aan verschillende oogkwalen, waaronder 'cherry eyes'. Zijn traanbuisjes zijn voordurend ontstoken en zijn zicht is daardoor heel slecht."

Om de oogoperatie te bekostigen heeft het dierenasiel een oproep geplaatst via Facebook. De reacties waren hartverwarmend, zegt Bianca: "Binnen een dag hadden we bijna 2.500 euro bij elkaar. Echt geweldig hoe mensen meeleven."

Clown
Boris gaat dinsdag onder het mes bij een speciale dierenkliniek in Amsterdam. Zodra hij is hersteld, start het zoeken naar een nieuwe baas. "Boris is een stevige hond, dus we zoeken zoeken wel iemand die hem aankan. Hij is zo lief, een echte clown."