Ga naar Content

Ouders Esmee Visser kijken beelden voor het eerst terug: "Ons meisje!"

BEINSDORP Met tranen in de ogen en een grijns van oor tot oor kijken de ouders van Esmee Visser de gouden race van hun dochter terug. Precies een week geleden wist zij de 5.000 meter op de Olympische Spelen te winnen. "Het is geweldig, ons meisje!"

Het begint inmiddels door te dringen: hun 22-jarige dochter won in Zuid-Korea goud op de 5.000 meter. "Voor ons is het nog steeds dezelfde Esmee, en doet ze haar ding. Daar is ze goed in", vertelt haar moeder.

Lees ook: GOUD! Noord-Hollandse Esmee Visser superieur op de 5.000 meter

Bij de ijsclub van Beinsdorp, letterlijk tegenover hun huis, beleefde Esmee haar allereerste schaatsavonturen. Yvonne: "21 jaar geleden schaatsten we met haar in de buggy. Later, tijdens haar schooltijd, de middagen op het ijs door."

Dat Esmee nu wereldwijd bekend is, is soms moeilijk te geloven. "Ze krijgt brieven uit het buitenland met een gefrankeerde envelop erbij met de vraag of ze een handtekening wil zetten en terug wil sturen. Dat is toch heel bijzonder."

Lees ook: Bakkerij viert gouden medaille Esmee Visser met speciale tompouce

Maandag zal Esmee worden gehuldigd in het Olympisch Stadion, met de andere medaillewinnaars. Moeder Yvonne glimt van trots: "We kunnen er niet meer omheen. Ze is gewoon top!"

Foto: NH Nieuws