Ga naar Content

Eindhoven geen optie extra vakantievluchten

23 februari 2018, 12.32 uur · Aangepast 23 februari 2018, 13.04 uur
Door: · Foto: Shutterstock

DEN BOSCH Als Schiphol in de knel komt is er op Eindhoven Airport geen ruimte voor extra vakantievluchten, dat zegt de Brabantse gedeputeerde van der Maat. Nu de opening van Lelystad Airport met minimaal 1 jaar is uitgesteld moet Schiphol op zoek naar een andere oplossing voor vakantievluchten.

Het aantal starts en landingen op Schiphol bereikt binnenkort het maximum van 500 duizend per jaar. Volgens plan moet het vernieuwde Lelystad Airport een deel van de vluchten overnemen om ruimte te maken op Schiphol. Nu de minister onder druk van protesten van omwonenden heeft besloten tot uitstel van de opening van Lelystad Airport moet Schiphol op zoek naar alternatieven.

Hoewel de Amsterdamse luchthaven vooralsnog geen plannen heeft om vakantievluchten naar Eindhoven Airport over te hevelen, maakt de Provincie duidelijk dat men niet zit te wachten op deze extra vluchten. "We zullen daar heel erg tegen zijn" waarschuwde de Brabantse VVD-gedeputeerde.

Schiphol is samen met de provincie Noord-Brabant en de gemeente Eindhoven aandeelhouder van Eindhoven Airport. De Brabantse gedeputeerde zegt dat het vliegveld in Eindhoven is bedoeld voor de regionale economie en niet voor vakantievluchten naar Alanya die niet vanaf Schiphol of Lelystad kunnen worden uitgevoerd.