Ga naar Content

Waterlek Landsmeer gedicht: bewoners hebben weer water

LANDSMEER Een onbekend aantal huishoudens in Landsmeer zat vanochtend van 7.00 uur tot 9.30 uur zonder water. Dit kwam door een breuk in een hoofdleiding op de dr. Martin Luther Kingstraat. Dat gat is inmiddels gedicht.

Een werknemer ter plaatse laat weten aan NH Nieuws dat het gaat om een spontane breuk en dat het niks met de vorst te maken heeft.

Hoeveel huishoudens last hebben gehad van het lek is niet bekend bij waterbeheerder PWN. "Het is nu even belangrijker om het lek te dichten, dan om te tellen", liet een woordvoerder eerder op de ochtend weten.

'Stroomt als een waterval'
In de Facebookgroep Je bent Landsmeerder, als... laten tientallen mensen weten dat ze zonder water zitten, of dat er bijna niets uit de kraan komt. Een van hen woont vlak bij het lek: "Het stroomt als een waterval", schrijft ze. "Echt bizar dit."

Doordat het lek is gevonden, worden de problemen minder. "Al een stuk minder mensen hebben last van de storing", aldus de woordvoerder. "Mensen kunnen wel wat last hebben van verminderde waterdruk." Ook op Facebook druppelen de berichten binnen dat het inderdaad beter gaat.