Ga naar Content
Sport

Badr Hari klaar voor terugkeer: "Ik heb geen concurrentie"

7 februari 2018, 17.36 uur · Aangepast 7 februari 2018, 17.57 uur
Door: · Foto: ANP/Remko de Waal

Kickbokser Badr Hari zegt klaar te zijn voor zijn terugkeer in de ring. De Amsterdammer neemt het op 3 maart op tegen stadgenoot Hesdy Gerges: "In de vorm waarin ik nu weer steek heb ik geen concurrentie."

Over een kleine maand staan ze tegenover elkaar in Ahoy. Woensdag gaven ze een persconferentie. "Een paar jaar geleden had ik geen zweetdruppel gelaten voor het huidige deelnemersveld in het kickboksen. In de vorm waarin ik nu weer steek heb ik daarom ook geen concurrentie", zegt Hari.

"Mooie show van maken"
De 33-jarige Gerges is ook vol vertrouwen: "Het wordt vuurwerk. De trainingen lopen naar wens. Ik ben ook sterk in mijn hoofd. Ik denk te kunnen winnen. Dat kan in één ronde, maar ook in drie ronden. Laten we er nu maar een mooie show van maken."

Vorige ontmoeting
Bad Blood
heet de rematch van de Amsterdammers. Gerges, van Egyptische afkomst, en de Marokkaan Hari stonden acht jaar geleden voor het laatst tegenover elkaar. Gerges won, omdat Hari natrapte en werd gediskwalificeerd. "Die dingen gebeuren. Ik was jong. Nu ben ik denk ik wel op mijn piek wat betreft volwassenheid", aldus Hari.

Rico Verhoeven
Het laatste gevecht van Hari (foto) was snel afgelopen . Tegen Rico Verhoeven raakte hij snel geblesseerd. "Toen was ik niet als nu. Ik ben nu alleen maar bezig met deze wedstrijd. Maar ik ben een broodvechter, dus als het geld goed is dan zal ik weer tegen Verhoeven vechten."

In opspraak
Beide kickbokers raakten de afgelopen jaren in opspraak buiten de ring. Gerges kreeg vierenhalf jaar voor betrokkenheid bij de invoer van 128 kilo cocaïne, maar hij werd later weer vrijgesproken omdat er fouten waren gemaakt in zijn proces. Hari zat na zijn mislukte gevecht met Verhoeven een celstraf uit voor een serie mishandelingen in het uitgaansleven.

Foto: ANP / Robin Utrecht