Ga naar Content

'Kansloze gasten' houden huis bij FC Medemblik

MEDEMBLIK Vandalen hebben voor duizenden, zo niet tienduizenden euro's aangericht in de accommodatie van voetbalvereniging FC Medemblik.

Niet alleen hebben ze de tribune vernield, ook hebben ze apparatuur vernield, deuren ingeslagen of -getrapt en lichtbalken van het plafond getrokken, zo is te zien op de foto's. "De vraag die steeds blijft is, waarom? Het is gewoon echte vernieling. Waarschijnlijk kwajongens die niks mee wilde nemen. We hebben ook niks van waarde hier", vertelt voorzitter Berend Kroezen aan NH Nieuws.

Camera's ophangen
Hij vindt het erg jammer dat er meer beveiliging op de club nodig is. "We gaan nu over camera's ophangen. Wat veel vrijwilligers vakkundig opbouwen, wordt vakkundig gesloopt door gasten die waarschijnlijk niet kunnen nadenken."

De club heeft aangifte gedaan en hoopt dat getuigen contact opnemen met de politie. FC Medemblik hoopt zo de schade te verhalen op de vandalen. De recherche onderzoekt de vernielingen.

"Uiteindelijk zou ik er graag achter komen wie het hebben gedaan, en dan ook hun ouders erop aanspreken. Je wordt er gewoon echt boos en verdrietig van. Waarom moet dit toch?", vraagt Kroezen zich hardop af.

Foto: FC Medemblik