Ga naar Content
Noord-Holland

Spontane staking bij Aviapartner op Schiphol: "Onderbezetting en te hoge werkdruk"

29 januari 2018, 14.57 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Doron Sajet

SCHIPHOL Werknemers van Aviapartner, een bedrijf dat vracht en passagiers afhandelt op Schiphol, hebben vanochtend spontaan hun werk neergelegd. Volgens FNV Luchtvaart is er al tijden sprake van onderbezetting en is de werkdruk veel te hoog.

"Nadat vanochtend een collega ziek naar huis is gegaan, heeft de rest het werk spontaan neergelegd", aldus FNV-bestuurder Asmae Hajjari. "De werkers die vliegtuigen laden en lossen hebben in een later overleg geëist dat er afspraken met de vakbond worden gemaakt over de werkdruk."

Onderbezetting
Het bedrijf kampt al langere tijd met een hoog ziekteverzuim. De werknemers willen dat de personeelsbezetting snel op orde wordt gebracht. Ook moet er beter materiaal komen om fatsoenlijk het werk te kunnen doen. "Mensen zijn het bovendien zat dat Aviapartner wil snijden in de arbeidsvoorwaarden en niet bereid is om een loonsverhoging uit te keren die recht doet aan de inzet van de mensen", vertelt Hajjari.  

Lees ook: Swissport gaat hoge werkdruk aanpakken na acties bagagepersoneel

Eerder kampte personeel van concurrent Swissport met een onderbezetting, slechte roosters, hoge werkdruk en ziekteverzuim. Na verschillende werkonderbrekingen in november vorig jaar, werden er duidelijke afspraken met de vakbond gemaakt.