Ga naar Content

Brand in woning Hoorn: bewoner ingesloten op balkon

HOORN Bij een uitslaande brand in een woning aan de Nieuwendoorngracht in Hoorn is vannacht een bewoner door de brandweer uit een benarde positie bevrijd. Ook een hond en een kat werden gered. Voor twee andere katten kwam de hulp te laat.

Voor meerdere bewoners was het een onrustige nacht. Een mevrouw reageert: "Ik zag allemaal blauwe zwaailichten buiten. Ik heb gelijk m'n dochtertje wakker gemaakt en mee naar buiten genomen. Het was echt even schrikken."

Ingesloten op balkon
Volgens de brandweer raakte één persoon ingesloten op het balkon. Met een ladder is de bewoner naar beneden gehaald en overgedragen aan de ambulancedienst. Hoe het nu met die bewoner gaat, is niet bekend. De schrik zit er bij de buurvrouw van het slachtoffer goed in: "Ik heb hem vanochtend wel zien lopen hier, maar ik weet niet hoe het met hem gaat. Ik vind het erg voor hem."

Door de brand liepen meerdere huizen schade op. Ook de bewoners van naastgelegen woningen moesten hun huizen tijdelijk verlaten. Na het blussen van de brand, zo rond 02.30 uur, kon vrijwel iedereen weer snel naar huis. Twee huizen bleken uiteindelijk zwaarder beschadigd door de brand. Het is niet duidelijk waar deze mensen de nacht hebben doorgebracht.