AKC Blauw-Wit verslaat KCC, KZ verrast tegen Fortuna

27 januari 2018, 21.58 uur · Aangepast 28 januari 2018, 13.51 uur
Door: · Foto: NH/Edward Dekker

KOOG-ZAANDIJK De korfballers van AKC Blauw-Wit waren vanavond te sterk voor KCC. In Capelle werd het 24-21 voor de Amsterdammers. KZ was in eigen huis te sterk voor Fortuna uit Delft: 24-19.

Blauw-Wit begon goed aan het duel en nam in de eerste helft een kleine voorsprong op KCC. Bij rust leidden de Amsterdammers met 12-10. Een terechte tussenstand gezien het spelbeeld.

Na rust kwam de voorsprong van Blauw-Wit nauwelijks meer in gevaar en doelpunten van Frank Mostard en Momo Stavenuiter brachten de eindstand op 21-24. Mostard scoorde zes keer voor Blauw-Wit, Stavenuiter vijf maal. Eliza Roest was het meest trefzeker bij KCC, hij maakte maar liefst acht punten. Het was voor de ploeg van trainer Barry Schep de vierde zege op rij. De Amsterdammers staan op een stevige derde plek met slechts drie punten minder dan koploper PKC dat bij TOP tegen de eerste nederlaag van het seizoen aanliep.

KZ
Koog-Zaandijk speelde thuis tegen Fortuna en versloeg de ploeg uit Delft met 24-19. KZ kwam vroeg in de wedstrijd aan de leiding en gaf die voorsprong geen moment weg. Alwin Out (foto) werd uitgeroepen tot beste speler van het duel met zes goals.

Bij rust leidde de ploeg uit Koog aan de Zaan met 13-9. De tweede helft begon voortvarend, want al snel was de marge zes: 16-10. Fortuna kwam daarna nog even terug tot twee punten, maar verder lieten de Noord-Hollanders het niet komen. In de slotfase liep het verschil weer op tot vijf punten.

KZ zet met de fraaie overwinning in De Koog een mooi resultaat neer tegen het hoger geplaatste Fortuna en nestelt zich wat zekerder in de middenmoot van de Korfbal League.